Naturopatia i Homeopatia

Naturopatia és una filosofia de vida, una forma diferent de viure, en la qual la persona es fa responsable de la seva salut.

L'eficàcia de l'Homeopatia l'avalen els més de 200 anys d'experiència clínica i els treballs d'investigació de tot el món.

NATUROPATIA

La Naturopatia és la ciència que estudia i tracta les afeccions mitjançant  la capacitat que té el propi organisme per curar-se, és a dir, amb la seva Força Vital. És un sistema de medicina que es basa en l'ús de productes naturals per a la prevenció i tractament de les malalties.

La Força Vital o Energia Vital, anomenada, "Vis Naturae Medicatrix" per Hipòcrates - el metge més cèlebre de l'antiguitat- deia: "l'art de guarir és, seguir el camí pel que cura la naturalesa". La Força Vital és reparadora, restauradora i és necessària per a l'aparició i conservació de la vida, activa totes les funcions vitals.

La paraula Naturopatia està composta per un vocable llatí, "Natura" que significa naturalesa, i un grec "Patos", que significa afecció. Naturopatia és una filosofia de vida, una forma diferent de viure, en la qual la persona es fa responsable de la seva salut , es fa càrrec de si mateix i viu en harmonia amb les lleis de la Naturalesa.

No només persegueix el tractament local i puntual d'una malaltia, sinó el tractament de fons, és a dir, busca la causa i l'origen que ha provocat la malaltia per poder sanar-la. Mira més enllà intentant reequilibrar cos, ment, emocions i ànima. 

HOMEOPATIA

La Homeopatia és un mètode terapèutic que utilitza medicaments homeopàtics per prevenir i restablir la salut. Pot tractar qualsevol malaltia ja sigui aguda o crònica, en qualsevol etapa de la vida, pot administrar-se  com a tractament únic o complementat amb altres teràpies.

La Homeopatia té dues peculiaritats que la diferencien de la terapèutica convencional que són, el medicament homeopàtic i la forma de prescriure el medicament.

Els medicaments homeopàtics es seleccionen de manera individual en funció de la llei de similitud, enunciada pel Dr. Samuel Hahnemann, fundador de l'Homeopatia, a finals del           S. XVIII. La llei de similitud o llei dels  semblants diu, que una substància és capaç de produir una sèrie de símptomes en una persona sana, i també és capaç de curar símptomes semblants a una persona malalta, administrant aquesta substància en dosis mínimes.

Aquests medicaments en general, no presenten contraindicacions, interaccions amb medicaments ni efectes secundaris rellevants, per la qual cosa es recomanen habitualment per a tot tipus de pacients, fins i tot malalts polimedicats, nens i embarassades.

L'eficàcia de l'Homeopatia l'avalen els més de 200 anys d'experiència clínica i els treballs d'investigació de tot el món en aquest camp.